Haftanın Özeti #6

Geçtiğimiz hafta, Yakın Doğu Koleji ve Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri tarafından ziyaret edildik. Ve her zaman olduğu gibi yurtdışından da misafirlerimiz vardı.

Öğrencilerimizi ve diğer misafirlerimizi, aşağıdaki konular hakkında sunum yapıp bilgilendirdik;

• Robotik nedir?
  • Neden tüm mühendislik departmanlanları, birbirleri ile ortaklaşa çalışmalıdır?
  • Solar Araba nasıl çalışır?
  • Ra25 ve Ra27’nin üretim süreci ve bu süreçte karşılaştığımız problemler.
  • Solar Yarışı nedir?
  • Yarış esnasında stratejilerin nasıl belirlendiği.
  • 3B baskı nedir ve nasıl çalışır?
  • Doktorlar ve mühendisler nasıl birlikte çalışırlar?
  • Dil bariyeri ne kadar büyüktür?
  • Özelleştirilebilir cerrahi aletlerin tasarımı ve üretimi.
  • Tıp alanında, 3b baskının önemi.
  • Öğrenciyken, YDÜ Robotik Lab ve NEU3B Laboratuvarı gibi laboratuvarlarda çalışmanın önemi.

Antrenman Maçları

Bildiğiniz gibi antrenman maçlarımıza bir buçuk ay önce başladık. Antrenman maçları, geçen sene geliştirdiğimiz yapay zekaya sahip takımın, bu sene geliştirmekte olduğumuz yapay zekaya sahip takım ile karşılaşması şeklinde oluyor. Geçtiğimiz hafta, robotlarımız üzerinde yeni taktikler denedik ve maç (1-1) bitti. Her zaman yeni taktikler ve algoritmalar denemeye devam edeceğiz.

Geçtiğimiz hafta, öğrenciler her zaman olduğu gibi antrenman maçımızı izlemek için bizlere katıldı ve çok eğlendiler.

Her hafta cuma günü saat 15:00’te antrenman maçlarımızı yapıyoruz. Facebook üzerinden canlı izleyebilirsiniz. Hatta isterseniz siz de cuma günü laboratuvarımıza gelerek aramıza katılabilirsiniz.