Yoğun Bir Haftaydı

Bu hafta, Polatpaşa Lisesi ve Lapta Yavuzlar Lisesi öğrencileri tarafından ziyaret edildik.

Öğrencilerimizi, aşağıdaki konular hakkında sunum yapıp bilgilendirdik;

• Robotik nedir?
  • Neden tüm mühendislik departmanlanları, birbirleri ile ortaklaşa çalışmalıdır?
  • Solar Araba nasıl çalışır?
  • Ra25 ve Ra27’nin üretim süreci ve bu süreçte karşılaştığımız problemler.
  • Solar Yarışı nedir?
  • Yarış esnasında stratejilerin nasıl belirlendiği.
  • 3B baskı nedir ve nasıl çalışır?
  • Doktorlar ve mühendisler nasıl birlikte çalışırlar?
  • Dil bariyeri ne kadar büyüktür?
  • Özelleştirilebilir cerrahi aletlerin tasarımı ve üretimi.
  • Tıp alanında, 3b baskının önemi.
  • Öğrenciyken, YDÜ Robotik Lab ve NEU3B Laboratuvarı gibi laboratuvarlarda çalışmanın önemi.

2019’un ilk antrenmanı

RoboCup 2019 yarışmasına daha çok zaman var. Ama biz başarımızı korumak için antrenman maçlarımıza başladık. Antrenman maçları, geçen sene geliştirdiğimiz yapay zekaya sahip takımın, bu sene geliştirmekte olduğumuz yapay zekaya sahip takım ile karşılaşması şeklinde oluyor. Robotlarımızı 2 takıma ayırıyoruz. Bir takım geçen seneki yapay zeka algoritmasıyla oynuyor, diğeri de bu seneki.

Bu haftadan itibaren her hafta cuma günü saat 15:00’te antrenman maçlarımızı yapacağız. Facebook üzerinden canlı izleyebilirsiniz.